logo  
  HomevullerWie zijn wij?vullerWat doen wij?vullerProjectenvullerInteresse?vuller  
   
     
 
vuller
klein_boven
vuller

Zomerwerken
In 2008 is Amsterdam gestart met "De Zomerwerken". De Zomerwerken bestaan uit een aantal (grote) projecten die onderling van elkaar afhankelijk zijn en gelijktijdig uitgevoerd moeten worden in een vooraf bepaalde periode van acht weken gedurende de zomervakantie. De zomervakantie wordt specifiek gebruikt om tijdens deze verkeersluwe periode grote projecten uit te voeren. Om deze projecten in goede banen te leiden is er een zomercoördinator aangesteld. Deze rol heeft ManProjects gekregen. In de rol van zomercoördinator was ManProjects spin in het web. ManProjects kent het krachtenveld en de spelers waardoor er snel geschakeld kon worden. Dat was tevens handig bij persvragen. De samenwerking met alle betrokkenen, zowel publieke partijen (waaronder stadsdelen en gemeentelijke diensten) als private partijen (waaronder Gassan Diamonds en P1 ( parkeergarage)) verliep goed. En met succes: de Zomerwerken waren binnen de geplande tijd gereed. Mede door dit succes heeft ManProjects de Zomerwerken voor 2010 ook uitgevoerd. Voor 2011 is ManProjects wederom voor dit project gevraagd.

"In mijn rol als zomercoördinator was ik spin in het web. Ik kende het krachtenveld en de spelers en kon daardoor snel schakelen. Dat was handig, bijvoorbeeld bij persvragen. De samenwerking met alle betrokkenen, zowel publieke partijen (waaronder stadsdelen en gemeentelijke diensten) als private partijen (waaronder Gassan Diamonds en P1) verliep soepel. Hoewel iedereen zijn eigen belang had, werkten we samen aan het grote geheel. En met succes: binnen de geplande tijd waren we klaar. Ik ben er trots op dat ik daaraan heb mogen bijdragen."
(Bron: Gemeente Amsterdam, Amsterdams Coordinatiestelsel, Werken aan de weg, Zo werkten wij aan de weg, Jaarverslag 2009)

Download de folder "Zomerwerken 2009" als pdf (1,3 mb).
Download de nieuwsbrief "Zomerwerken 2010" als pdf (1 mb).

Terug

vuller
onder
vuller
 
  Naar boven  
  pay_off  
schaduw_onder